Türkiye genelinde en çok Malatya'da yetişen kayısı pek çok alanda kullanılabilir. Özellikle kayısının da çayı yapılabilir. Kayısı çayının doğru şekilde demlenmesinin ardından belirli aralıklarla da tüketilmesi gerekir. Kayısı içeriğinde A,B,C,P vitamini, bakır, magnezyum ve demir de içerir. Bunun yanı sıra kayısı kuru ve yaş şekilde tüketilir. Aynı zamanda kayısı çayı da en çok tüketilen içeceklerden bir tanesidir. Kayısı çayı çok eski yıllardan beri tüketilen bir içecek olarak bilinir. Yorgunluğa iyi gelmesi ile bilinen kayısı çayı aynı zamanda stresin de önlenmesinde yardımcıdır.
Son Dakika, Politika, Haber
Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya
info@ilhaberleri.com.tr